Показать сокращенную информацию

dc.contributor.authorГлебов, М. А.
dc.contributor.authorВисмонт, Ф. И.
dc.date.accessioned2018-04-24T07:46:34Z
dc.date.available2018-04-24T07:46:34Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://rep.bsmu.by/handle/BSMU/19127
dc.descriptionГлебов, М. А. Особенности и механизмы изменения содержания свободных аминокислот в плазме крови у крыс и температуры тела при перегревании = Characteristics and mechanisms of body temperature and the changes of plasma free amino acid levels during overheating in rats [Электронный ресурс] / М. А. Глебов, Ф. И. Висмонт // БГМУ: 90 лет в авангарде медицинской науки и практики [Электронный ресурс] : сб. науч. тр. / М-во здравоохр. Респ. Беларусь, Бел. гос. мед. ун-т ; ред. : О.К. Кулага. – Минск, 2013. – Вып. 3. – 1 электрон. опт. диск (DVD-ROM). - С. 42-45.ru_RU
dc.description.abstractIn experiments on rats (n=30) it was found that experimental overheating leads to an increase in body temperature and plasma concentration of some free amino acids. It was shown that hyperthermia decrease the alpha 1-antitrypsin and trypsin-like protease activities in plasma of the experimental animals. The findings of the research suggest that changes in plasma free amino acid levels during overheating in rats are linked to changes in proteolytic system and endogenous protease inhibitors levels.ru_RU
dc.language.isoruru_RU
dc.publisherГУ РНМБ ; БГМУru_RU
dc.subjectГипертермияru_RU
dc.subjectАминокислотыru_RU
dc.subjectПлазма кровиru_RU
dc.subjectЛабораторные животныеru_RU
dc.titleОсобенности и механизмы изменения содержания свободных аминокислот в плазме крови у крыс и температуры тела при перегреванииru_RU
dc.title.alternativeCharacteristics and mechanisms of body temperature and the changes of plasma free amino acid levels during overheating in ratsru_RU
dc.typeArticleru_RU


Файлы в этом документе

Thumbnail

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию